Vragen over KIJK! 0-7 jaar beantwoord

Wie kunnen werken met KIJK! 0-7 jaar

KIJK! voor 0-7 jarigen kun je zowel gebruiken in de kinder-/peuteropvang als op scholen.

Wanneer is het interessant om KIJK! 0-7 te (gaan) gebruiken

  • Als een kinderopvang of peutergroep werkt met KIJK! en de school waar jullie (meeste) kinderen naar toe gaan ook, dan kun je eenvoudig digitaal overdragen. Van de éne KIJK! 0-7 naar de andere KIJK! 0-7 op de school. Op de school kunnen leraren de registraties van het kind direct inzien én ook doorgaan met registreren waar de medewerkers in de KOV/PG zijn gebleven. Dat is voor de doorgaande ontwikkeling van het kind belangrijk!  
  • Wanneer een kind op de kinderopvang verder is in zijn/haar ontwikkeling, dan kan dat worden geregistreerd omdat in KIJK! 0-7 de ontwikkeling tot 7 jaar kan worden geregistreerd.  
  • Andersom geldt dat ook: als er op de school kinderen zijn die een vertraagde ontwikkeling doormaken, dan is dat te registreren in deze module.  

Deze manier van overdracht lukt niet wanneer de KOV/PSZ met KIJK! 0-4 werkt en de school met 1-2. Overdracht moet dan handmatig gebeuren en leraren zien niet de (geregistreerde) ontwikkeling die het kind in de voorschoolse periode doormaakte.  

Wij zijn een IKC en de opvang én het onderwijs vallen onder eenzelfde bestuur/organisatie. Kun je dan werken met één licentie werken?

Ja, dát mag. Je werkt dan zowel in de peutergroep/voorscholen/opvang in dezelfde KIJK! Licentie als de leraren in de groepen 1 en 2. Ieder met een eigen inlog. Dat noemen we KIJK! voor het IKC. 

Wij vormen een IKC maar de opvang valt onder een ander bestuur dan de school. Hoe werkt het dan?

Vanuit privacywetgeving is het in deze vorm niet toegestaan om in één licentie te werken. Je kunt toch gebruik maken van alle voordelen die KIJK! 0-7 biedt door ieder een eigen licentie aan te schaffen en de overdracht digitaal te regelen. Uiteraard moet je daarvoor wel toestemming hebben van de ouders. 

Wij werken nu met 0-4 (of 1-2). Kunnen we dan overstappen naar 0-7 met behoud van onze registraties?

Ja, dat kan. Bazalt Groep zorgt dat jouw gegevens worden overgezet van je huidige module naar de module 0-7 jarigen. Naar één module 0-7 jarigen dus!

De beheerder van jullie KIJK! account kan dit zelf, digitaal regelen. De beheerder logt in op www.kijkregistratie.nl  en gaat vervolgens naar: Beheer -> Instellingen -> Licenties.

Je kunt er voor kiezen om registraties uit twee modules (dus registratie uit module 0-4 én module 1-2) te laten overzetten naar één nieuw account voor 0-7 jarigen. Als registraties vanuit 0-4 of 1-2 apart moeten blijven (privacy, wel IKC maar niet één bestuur) overgezet moeten worden naar twee afzonderlijke 0-7 jarigen accounts, dan kan dat uiteraard ook, neem hiervoor contact op met Bazalt Groep: uitgeverij@bazaltgroep.nl.

Aan het overstappen zitten eenmalige kosten. Je vindt de kosten onder het kopje Tarieven.