Aanpassingen KIJK! november 2023

In KIJK! Weetjes #16 hebben we een uitgebreide lijst gegeven met ontwikkelingen die ingepland zijn voor het komende kwartaal (1e 2024). Een aantal ontwikkelingen zijn inmiddels gerealiseerd en live gezet.  

KIJK! in de BSO 

Hét KIJK! instrument voor het volgen van de ontwikkeling van kinderen in de BSO. 

Gebruikers van KIJK! in de BSO hebben allerlei tips gegeven waarmee we de module steeds verder kunnen aanpassen. De volgende ontwikkelingen zijn inmiddels doorgevoerd:  

  • Een gebruiker kan nu eenvoudig aan meer kinderen, tegelijkertijd, worden gekoppeld.  
  • Bij het invullen van de vragenlijsten is er nu een ‘reset’ button achter de subvragen geplaatst waarmee je een ingevulde vraag kunt resetten en de vraag weer ‘leeg’ is.  
  • In het registratiescherm wordt de kalenderleeftijd van het kind getoond. 

Kleine, misschien minder opvallende, maar niet minder belangrijke ontwikkelingen:

  • Het scherm waarin wordt geregistreerd is rustiger qua kleurstelling.  
  • Kleine foutjes in de volgorde van het groepsrapport zijn hersteld.  
  • Bij het indelen van de kinderen (en bij het tonen van de vragenlijsten) hebben we het over groep 1-2 in plaats van 4-7 jarigen. We hadden het al over groep 3-8.   
  • De namen van de rapporten (in het menu – links) zijn aangepast naar wat het concreet is: Individueel (voor rapporten van een individueel kind), Groep (voor rapportages van een groep kinderen), Kindlijst (voor het rapport van de registraties door het kind zelf: de kindlijst).  

In de vorige KIJK! Weetjes stond het volledig overzicht van komende ontwikkelingen. Wil je nog zien of de ontwikkeling waarop jij wacht erbij staat? Kijk nog even hier.   

KIJK! Registratie 

De koppeling met KOVnet is verbeterd en er komen meer gegevens mee uit KOVnet naar KIJK!. De koppeling met KidsKonnect (flexkids en KidsVision) wordt momenteel hard aan gewerkt.  

KIJK! Verder  

Hét KIJK! instrument waarmee je in de groepen 3 tot en met 8 de sociaal emotionele ontwikkeling volgt.  

  • Er kunnen nu observatieopmerkingen gemaakt worden bij de verschillende domeinen. Die observatienotities lees je bij het maken van de registratie.  
  • Bij de verschillende domeinen én bij de verschillende vragen is een i-tje toegevoegd waarin je de informatie leest die je nodig hebt bij het invullen van de lijst.  
  • Bij het invullen van de vragenlijsten is er nu een ‘reset’ button achter de subvragen geplaatst waarmee je een ingevulde vraag kunt resetten en de vraag weer ‘leeg’ is.  
  • Onder de kindlijst is een teksvak toegevoegd waarin kinderen, wanneer gewenst, zelf nog iets kunnen toevoegen, in eigen woorden. Dit zie je uiteraard terug wanneer je de kindlijst inziet.  
  • Bij ieder scherm is de helpfunctie ingevuld zodat je daar altijd kunt nakijken wat de bedoeling is van een bepaald scherm. In de werkmaterialen vind je de nieuwe technische handleiding.  

Voor alle modules

Voor gebruikers is het niet (meer) nodig om ‘geslacht’ in te vullen.